Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Narkotikaliga sprängd – stora mängder cannabis i beslag

Polisen i Jämtland och Dalarna har sprängt en narkotikaliga som framställt stora mängder cannabis. En av anläggningarna fanns i en före detta militärbunker.

Det var i fredags som poliser från både Jämtland och Dalarna slog till mot ligans två anläggningar för cannabisodling. En av anläggningarna finns på en adress i västra Jämtland och den andra i en före detta militärbunker i närheten av Grängesberg i Dalarna.

Åklagare Jonas Fjellström i Östersund säger att det handlar om stora mängder narkotika men kan i dagsläget inte gå in på exakt hur mycket cannabis som polisen fann vid de båda tillslagen.

– Det rör sig om framställan av narkotika men det är sådana mängder att det inte kan röra sig om eget bruk, säger han.

Jonas Fjellström berättar att de båda tillslagen kunde ske utan att någon kom till skada. Däremot uppstod lite tumult när polisen omringade militärbunkern i Dalarna. Flera personer befann sig i lokalen vid tillfället och en brand uppstod. Jonas Fjellström vill inte spekulera om de misstänkta gärningsmännen anlade branden för att försöka förstöra bevis.

– Jag vill inte spekulera om det men man kanske kan dra sina egna slutsatser.

Polisen har säkrat bevisning från de båda lokaler där narkotikan tillverkades och ska nu torka och väga cannabisplantorna för att få veta exakt hur stora mängder det rör sig om.

I samband med de båda tillslagen greps fem personer som senare anhölls av åklagare. Fyra män och en kvinna. Tre av personerna häktades av Östersunds tingsrätt under tisdagen. Två misstänkta för grovt narkotikabrott och en för medhjälp till grovt narkotikabrott. En kvinna i 30-årsåldern som suttit anhållen släpptes dock. Den femte inblandade personen har även han begärts häktad av åklagaren och tingsrätten ska hantera begäran under onsdagen.

Jonas Fjellström vill inte spekulera om ligan nu är helt sprängd eller om det finns fler förgreningar. Han säger att det inte är uteslutet att det finns fler personer som är inblandade. Han konstaterar att brottsligheten har pågått en tid men vill i dagsläget inte spekulera om var eller hur narkotikan skulle distribueras.