Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När veteranorkestern kom till byn

Vem bryr sig om kraftigt regn och ruggig kyla när Veteranorkestern kommer till byn? Inte Gällöpubliken i alla fall.

I fredags underhöll Veteranorkestern med gästartisterna Folke Lindqvist och Åke Jonsson i aulan på Gällö skola.

Musikerna öppnade starkt med Anthem för att direkt efter släppa fram Folke Lindqvist i Afton på Solvik och med det var den vältaliga publiken i en härlig sinnesstämning. När sedan dirigent Ulla-Britta Johansson vände sig om till publiken i låten Det var på Capri vi mötte varandra, ja då kom allsången igång på riktigt. Uppriktigt, jag tror alla sjöng med och rörde sig rytmiskt på sina stolar. Det rådde inget tvivel att alla de kända standardlåtarna som framfördes mottogs med fullt "njut".

Förutom de säkra korten trummor och kontrabas så ljöd fina toner från saxsektionen, lent fiolspel och ett säkert solonummer från en av klarinetterna. Åke Jonsson sjöng Just the way you look tonight fullständigt majestätiskt som sedan balanserades upp med Folkes dragspel i en skir och ytterst vacker version av Brödernas Polska arrangerad av Örjan Lindqvist. Med andra ord en fantastisk kväll i Gällö.

Arrangörer var PRO Revsund tillsammans med ABF och Bräcke kommun.

Calise Göransson