Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När får jag svar?

Öppet brev till Jämtlands läns landstingsledning gällande socialdemokraten Bengt Bergqvists tveksamma arvodering som vice ordförande i Närvård Frostviken. Den 23 augusti 2012 skrev jag ett brev till landstingets jurist i egenskap av kommunfullmäktigeledamot i Strömsunds kommun där jag påpekade att landstingets arvodering till vice ordförande i Närvård Frostviken kraftigt avvek från rådande reglemente, en avvikelse som innebär att Bengt Bergqvist får 300 000 kronor för mycket i arvode under mandatperioden.

Sjutton månader har förflutet sedan brevet och ännu inget svar. Tystnaden beror kanske på att det saknas ett landstingsfullmäktigebeslut gällande arvodet och att man därför låter tiden gå så att de 300 000 kronorna retroaktivt tvättas vita. Jag tror inte att landstinget kommer att avkräva Bengt Bergqvist några pengar, så fungerar inte socialdemokratin.

Jag hoppas väljarna i höstens landstingsval väljer personer som ser skattemedlen som allmän egendom - och inte tvärtom.

Hans Wessén, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel