Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ens barn råkar ut för det mest fruktade

Det finns nog inte en förälder som inte någon gång i livet har känt fruktan för vad ens barn skulle kunna råka ut för. Eller – vad barnet skulle kunna göra mot någon annan. Och finns det egentligen någon gradskillnad i detta?

Annons

Anita Shreve väver ihop en otäck historia där allt blir fel från början och där slutnotan hamnar på ett antal förstörda liv, mycket på grund av felhantering från början.

Rektorn på en prestigefylld internatskola i New England får ett videoband som innehåller en inspelad sexakt med fyra elever från hans skola, en flicka och tre pojkar.

Han ser direkt skandalen och tidningsrubrikerna framför sig och beslutar sig för att agera stick i stäv mot alla lagar och regler för att lösa den uppkomna situationen så smidigt som möjligt. Vilket förstås medför att ännu fler lagar och regler åsidosätts i förlängningen när han under de första förfärliga dagarna på egen hand agerar polis, åklagare, jury och domare.

Den rättrådige rektorn får anledning att rannsaka sig själv när han under härvans gång upplever att inte gjort annat än ljugit för sig själv i många år. Och då faller skygglapparna...

Läsaren får följa huvudpersonerna och deras föräldrar fram tills katastrofen är ett faktum. Var och en som är inblandad, nära eller i utkanten, får komma till tals och författaren väver en gobeläng där historien framträder från att vara diffus till att bli klar och tydlig.

Som vanligt pekar Anita Shreve på människors tillkortakommanden, svagheter och irrationella beteenden.

Mer läsning

Annons