Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nalle Hansson: "Fantastiskt roligt"

SOK meddelade i dag till den Internationella Olympiska Kommitten att man är intresserade av att arrangera vinter-OS 2022.

Med Stockholm och Åre som tävlingsorter.

– Fantastiskt roligt, precis vad regionen behöver, säger Nalle Hansson, tävlings- och arenaansvarig för World Cup Åre.

– Det är på tiden, klart att en vintersportnation som Sverige ska försöka arrangera OS, säger Nalle som enbart är positiv till att man tagit det här steget närmare en slutlig OS-ansökan.

Och har man som Nalle verkat i Åre, nära den alpina sporten, i hela livet är det förstås en rimlig reaktion:

– Det här är jättepositivt, man måste komma ihåg att det alltid varit sporten som har drivit på utvecklingen i den här regionen, i Åre.

Vad tror du om konceptet då, med Åre och Stockholm som tävlingsorter?

– Med de krav som det är nu för tiden på arenorna så tycker jag det är helt rätt att satsa på Stockholm. Men sen tycker jag att man ska använda de färdiga arenor som finns, de som håller för de internationella kraven alltså.

– Jag förstår så klart att man reagerar i Östersund på att skidskyttet inte planeras dit. Men samtidigt tror jag inte att sista ordet är sagt.

– När man sätter sig ner och funderar ett varv till är det inte otroligt att man ändå kommer fram till att man borde utnyttja den anläggning som finns i Östersund. Jag tycker det vore lite konstigt att inte göra det.

– Stockholm-Östersund-Åre tycker jag skulle vara en jättebra lösning

Och vad tycker du om idén att "bygga" en slalombacke i Stockholm, allt finns ju redan i Åre?

– Kan de få till en backe som är godkänd och bra ... så varför inte. Det skulle skapa intresse för utförsåkning. Jag ser absolut att det finns en poäng med det tänket.

Hur redo är Åre för ett OS?

– Arenamässigt har vi redan det som behövs. Och sen söker vi ju VM 2019, får vi det – och jag tror vi har en bra chans till det – så kommer vi göra ytterligare förbättringar av arenan fram tills dess.

– De förbättringarna kommer absolut att hålla även 2022.

Vad är det för skillnader, för Åres del, mellan att arrangera ett VM eller åtta OS-tävlingar?

– Spontat skulle jag säga att det är samma sak. Nu för tiden är allt så uppstyrt, FIS bestämmer allt. Det är deras regler som gäller vare sig det är OS eller VM.

– Det finns inget utrymme för oss att hitta på saker på egen hand.

Vad tror du om Sveriges chanser att få OS 2022?

– Jag trodde absolut att München skulle vara favoriter, och nu har de hoppat av. Och Oslo känns inte troligt. Norge har ju haft två OS, det vore väl synd och skam om de fick ett tredje.

– Men vad Sverige har för chanser ... ingen aning, säger Nalle Hansson.