Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näldens coach: Det är många som inte levererar

/
  • Jonas Lidgren, i gult, och hans lagkamrater i Nälden hade en tung kväll när man mötte AIK Härnösand i Näskothallen i går. Ännu en förlust med 2–5 innebar lagets tionde förlust på de senaste elva matcherna.   Foto: Olof Sjödin.

Det vill sig inte för Nälden. I går kom förlust nummer tio i de senaste elva matcherna efter 2–5 hemma mot AIK Härnösand.
– Summerar man de 60 minuterna så vinner de helt rättvist, konstaterade Näldens coach Pär Karlsson krasst.

Annons
Att Näldens hårt prövade spelare var beredda att sälja sig dyrt och inte upprepa förnedringen i förra hemmamötet mot AIK Härnösand märktes direkt efter första nedsläpp.
I går var fokuset betydligt bättre även om det inte handlade om något finlir från något av lagen inledningsvis. Det var Nälden som styrde och borde, jag skriver det igen, ha hängt in ett par puckar bakom Richard Östlund i Härnösandkassen.
För det som fick hemmapubliken att slita sitt hår och sucka tung var inte skotten som Näldenspelarna sköt på mål. Utan snarare de som de sköt utanför målramen.
– Så har de väl varit hela säsongen vi skapar lägena men självförtroendet brister när chanserna dyker upp, menade coach Karlsson
I går hade Sebastian Tjärnberg, Niclas Wikström och Jonas Lidgren ypperliga lägen att skriva in sig målprotokollet. Men då tar uppenbarligen ivern över och man skjuter antingen över eller utanför.
Härnösand hade ett mycket effektivt vapen denna kväll i högerforwarden William Meander. 0–1 gjorde han på en djupledspassning när han trots hård uppvaktning från Näldenförsvaret kunde snirkla in ledningsmålet. 1–2 snärtade han snyggt in under Christoffer Elfs ribba när hemmalaget slarvade bort pucken på blå.
Det blev ytterligare ett mål från Meanders klubba, 1–3, när Henrik Ring satt på botbänken.
– De hade bara 20 skott på mål, men det går absolut att göra fem mål när man är så effektiva som de var, sa Karlsson som var realist i nederlagets bittra stund.
– Visserligen har Johan Jönsson ett skott i stolpen powerplay i sista perioden. Men som helhet är vi inte med i matchen och det är alldeles för få av våra spelare som levererar, slutade han.
Matchfakta
Näldens IF–AIK–Hockey Härnösand 2–5
(0–0, 1–2, 1–3)
Första perioden:
Skott: 5–3.
Andra perioden: 0–1 (4.39) William Meander (Hampus Wall), 1–1 (15.25) Andreas Forsberg (Niclas Wikström; Nikolaos Strantzalis), 1–2 (19.40) William Meander (Joakim Sjögren; Tobias Sjödin)
Skott: 8–10.
Tredje perioden: 1–3 (1.37) William Meander (Hampus Wall; Henrik Ericsson) spel fem mot fyra, 2–3 (7.08) Andreas Djuse (), 2–4 (10.19) Mattias Forsberg (Mikael Öberg) spel fem mot fyra, 2–5 (17.42) Mattias Forsberg (Henrik Vallin)
Skott: 15–7. Totalt: 28–20.
Utvisningar: Näldens IF 4x2 min. AIK–Hockey Härnösand 1x2, 1x10
Domare: Joakim Samuelsson, Östersund
Publik: 82
J Men som helhet är vi inte med i matchen och det är alldeles för få av våra spelare som levererar.
Pär Karlsson, tränare i Nälden
Annons