Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nälden överraskade – vann DM-finalen

Nälden överraskade och vann DM-finalen mot Brunflo.

– En bra skjuts inför nästa säsong, sa tränaren Dennis Jonsson om 5–4-segern.

Egentligen var det Brunflo som vann matchen med 4–2, men eftersom DM spelas enligt handikapsystem hade Nälden 3–0 när matchen började.

– I början märktes det att Brunflo hade högre tempo. Vi hängde inte med och spelade avvaktande, men de två sista perioderna var nästan helt jämna. Då hade vi jobbat in oss i matchen och då var vi riktigt bra. Vi skapade många chanser, förklarade Jonsson.

Matchen gick till förlängnin om tio minuter och där lyckades Nälden sätta segerpucken, cirka 30 sekunder före slut. Målskytt: Andreas Schjelvan.

Störst plustecken i Nälden går till målvakten Tommy Wahlund och även nämnde Schjelvan. Hos Brunflo var det förstås deppigt. Beskedet att klubben drar sig ur division 1 har förstås lagt sig som en tung, blöt filt över hela klubben. Det lär ha påverkat laget i DM-finalen.