Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något för alla på Monkey Face

/
  • Festfixade tjejer och killar med mössorna neddragna långt över öronen vimlar runt till ljudet av klubbhits från dansgolvet eller AC/DC-covers från konsertscenen.Foto: Joakim Rolandsson
  • Madelene Persson och Madelene Eriksson är två av de elever från Storsjöskolan som varit med och anordnat en modevisning för kvällen.
  • Olle Flensburg, Anton Ferm, Filip Helmersson och Tobias Almkvist kommer från Odensala och tycker att Laserhallen är kvällens höjdpunkt.

Östersunds fritidsgårdar har gnuggat geniknölarna ordentligt denna gång. Särskilt roligt är det förstås med en nysatsning som Monkey Face i tider då det sällan talas om annat än nedskärningar för ungdomarnas del.

Annons

Ett bra initiativ av arrangörerna såklart, men det skulle inte gå ihop utan ungdomarna; det är de som står för underhållningen på Multi Challenge denna kväll.

När man tagit sig förbi alkoholtestet vid ingången – för att hålla tonårsfyllan ute – återfinns allt från sumobrottningsspel och go carts till dansgolv med tillhörande DJ.

Festfixade tjejer och killar med mössorna neddragna långt över öronen vimlar runt till ljudet av klubbhits från dansgolvet eller AC/DC-covers från konsertscenen.

Alla Östersunds fritidsgårdar, men inte minst ungdomarna själva, har lagt manken till för att få denna helkväll att gå ihop.

Några av dem som är med och underhåller för kvällen är rapduon Såkel och Konsistens från Ängsmon, rockbandet Lits Halvväxlingan samt dessutom ett gäng från Storsjöskolan som ordnat en modevisning.

Efter en väl utförd konsert träffar jag Kaj Henriksson och Joel Halvarsson, två nöjda men matta killar från Lits Halvväxlingan.

– Vi hade lite tekniska problem men annars gick det bra. Det är roligt att få chansen att komma ut och spela, säger de.

Tråkigt nog har ungdomsarrangemanget Regnrocken under en längre tid legat på is. Men att döma av de 600 glada ungdomar som befinner sig på Multi Challenge denna kväll har man kanske hittat en värdig ersättare.

Mer läsning

Annons