Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nackskada och utvisning – händelserikt när Brunflo förlorade

Brunflo föll i den "engelska fällan" mot Ånge.

– De har ett tungt och rakt spel, sa hemmatränaren Adam Mattiasson efter 0–1-förlusten.

Matchen på Åkreäng blev händelserik.

• En av Ånges spelare blev nackskadad i första halvlek och ambulans fick tillkallas. Det innebar spelavbrott i cirka 30 minuter.

• Strax därefter kom 1–0-målet. Oskar Nordlund lyfte högst och skallade in bollen på hörna.

• Minuterna senare blev Ånges Andreas Wiklander utvisad sedan han fällt Pontus Edholm i friläge.

• Andra halvlek fortsatte med målchanser och mängder av varningar, främst för ett pressat Ånge som frenetiskt lyckades hålla ledningen.

Ånge är ett mini-ÖFK, med mängder av utländska spelare. I lördagens match mönstrade medelpadingarna sju britter.

En av männen bakom satsningen är Peter Stenberg, före detta Opespelare och klubbdirektör i Jämtland Basket. Han har bott och verkat i Ånge under många år.

Stenberg ser stora fördelar med att lyfta in utländsk arbetskraft.

– De här killarna är proffsiga, vältränade och välskolade. Dessutom har vi ett samarbete med en engelsk ligaförening som backas upp av deras förbund och staten. De står för åtminstone tre månaders lön, säger Stenberg.

En av Ånges britter blev matchvinnare – målvakten Lloyd Saxton. Den storväxte (192 cm) målmannen var mycket aktiv i sitt arbete och svarade både för reflexparader och dominans i luftspelet.

– Lloyd har spelat i Plymouth i den engelska tredjeligan. Han har också provspelat i flera omgångar för Gefle. Han var nog tänkt att få ett kontrakt där om Mattias Hugosson hade tvingats till ett längre skadeuppehåll, berättar Stenberg.

Lloyd Saxton stod framförallt för ett par svettiga parader i andra halvlek, bland annat en enhandsräddning på vänsterskott från Pontus Edholm.

Det matchvinnande målet gjorde av tunge anfallaren Oskar Nordlund på hörnnick. Målet kom kort efter ett långt spelavbrott sedan en av Ånges spelare blivit liggande efter en nackskada.

Ambulans fick tillkallas och innan denna anlände låg spelaren kvar på gräset med tanke på det risk som föreligger att flytta en rygg- eller nackskadad person.

Brunflotränaren Adam Mattiasson analyserade matchen:

– Vi spelade bra fram till skadan. Sedan kom utvisningen och vi fick aldrig igång vårt spel. Vi hade dålig rörelse utan boll. Det blev en konstig match.

• Ånge har många britter och det märks att de gillar den fysiska delen. De fajtas bra i närkamper...

– Ja, de är ett tungt lag som gillar att spela rakt. De vann mycket närkamper.

• Kan Ånge gå upp i division 2?

– Absolut! De har ett effektivt spelsätt. Men jag tror de behöver utveckla sitt spel.

Brunflo å sin sida får slicka såren och försöka ta revansch på onsdag i derbyt mot IFK Östersund. Då kanske också med några nya spelare.

– Vi har många borta just nu och behöver värva ett par. Kanske från IFK, säger Adam Mattiasson och ler.

Betyg i Brunflo: Godkänt över hela linjen, men det hade behövts några extraordinära insatser för att lösa upp den "engelska fällan".