Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nacka Forum jazzar i Östersund

/
  • Goran Kajfes på trumpet, Jonas Kullhammar på saxofon, Johan Berthling på bas och Kjell Nordeson på slagverk – tillsammans är de Nacka Forum. På den pågående turnén ersätts Nordesson av Kresten Osgood – som enligt Kajfes kan konsten att göra en enmansshow.
  • Goran Kajfes spelar trumpet i Nacka Forum som på fredag utlovar fri jazz med mycket sväng i Gamla tingshuset.

Ett svenskt jazzband som verkligen är i ropet. Så kan man beskriva Nacka Forum, som spelar på Gamla tingshuset på fredag. Bandet är för tillfället ute på en större Sverigeturné och gör inte mindre än elva konserter på elva dagar.

Annons

Nacka Forum skivdebuterade 2002 och har sedan dess räknats som ett kultband i svenska jazzkretsar. Debutskivan grammisnominerades. Till hösten släpps bandets tredje skiva.

I spetsen för bandet står blåsarna Goran Kajfes och Jonas Kullhammar. På bas är det Johan Berthling och under denna turné är det dansken Kresten Osgood som spelar trummor.

Jag ringer upp bandets trumpetare Goran Kajfes, som för stunden befinner sig i Malmö.

Hej Goran. Ta och berätta lite om bandet. Vilken slags jazz är det ni spelar?

– Jag vill helst inte sätta någon etikett på den musik vi spelar. Det är en friare jazz med mycket sväng.

Elva konserter på raken. Är det vanligt att ni gör så stora turnéer?

– Nej, det är faktiskt en ovanligt stor turné det här. Det är Svensk Jazz som hjälpt oss boka in turnén. Vi spelar över hela Sverige nu. Från Malmö upp till norra Sverige.

Hur lång blir konserten?

– Svårt att säga på rak arm. Vi håller nog på mellan en och en halv och två timmar. Vi spelar i två set.

Berätta mer om bandet är du snäll.

– Vi har spelat ihop i 13 år nu. I början hette vi dock inte Nacka Forum. Vi träffades i Stockholm och vi kände att det stämde perfekt, redan från början. Under just denna turné har vi en annan trummis som heter Kretsen Osgood. Det är en rolig kille, han kan verkligen konsten göra en enmansshow.

Mer läsning

Annons