Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myter från (SD)

Från Sverigedemokraterna krävs ofta en redogörelse för invandringens kostnader samtidigt som de förfalskar andras uppgifter i sina budgetförslag.

Annons

 Verkligheten är att kostnaderna beror på att invandrarna ska göras redo för inträde på den svenska arbetsmarknaden. Då är fakta att en vuxen invandrare kostar en miljon kronor mindre att göra färdig än ett barn som växer upp i Sverige, alltså en avsevärd kostnadsbesparing för samhället.

Att invandrarna skulle ta svenskarnas jobb är ett annat falskt påstående. Antalet sysselsatta i landet är främst beroende av invånarantalet, ju fler invandrare ju fler jobb. Det kan ses konkret nu när asylsökanden har kommit till Östersund, de skapar arbetstillfällen, både direkt och indirekt. Andelen arbetslösa av arbetskraften är beroende av helt andra faktorer än invandringens storlek. Den beror i första hand på konjunkturen och myndigheternas sysselsättningspolitik.

För övrigt så skulle befolkningen i Sverige minska utan en omfattande invandring, vilket i sig vore förödande för landets ekonomi och välfärd. Sverigedemokraternas politik är inte bara en moralisk fara för vårt land men hotar även vårt lands fortsatta utveckling som välfärdsstat.

Kick Leijnse (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel