Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mys-politiskt" med Eastwick

Annons

Eastwick

Var: Intiman

När: 00.15, fredag

Betyg: 3

Eastwick, fyra rutinerade musiker, spelar på fredagnatt i en intim atmosfär. Sångaren Jens Garnman har redan hälsat på hälften av publiken när de drar i gång och det är en välkomnande stämning i salen.

Det är jordnära mysig folkmusik, något som jag såg som ett signum för Jämtland när jag flyttade hit för några år sedan, och glädjen fyller mig. Den eminenta fiolspelaren Peter Roos skapar livliga toner och övriga musiker är med på noterna.

Texterna, som berör allt från socialrealism till kärleksbekymmer är hjärtliga och närvarande. När musiken övergår mer åt americana blir det mer politiska budskap. Jag finner att det svänger lite för mycket mellan genrer och tyvärr ibland med en aning Bruce Springsteen-komplex. Sångaren kan inte heller riktigt hålla sig från att, i sista låten, bli mer politisk när han påpekar att vi bör "strimla fascister i en köttkvarn", något som väcker en del skratt hos publiken. "Mys-politiskt" kan nog denna konsert kallas och jag lämnar ändå lokalen upplyft.

Ellen Lindgren