Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myrah

”Six feet down”

Betyg: 3

”All these moments will be lost in time, like tears in the rain, time to die”, stammar en dyblöt Rutger Hauer i sci-fi klassikern Blade runner. På lokala gothrockarna Myrahs första försök inom albumformatet inleder de med en ovädersackompanjerad låt vid namn ”Like tears in the rain” som snabbt sätter stämningen. Som en röd tråden genom Patrik Essmans texter går budskapet att världen är döende, stundom på ett personligt plan, men även i beskrivning av omgivningen.

Det är en majestätisk ljudbild som Myrah försöker frammana, i de flesta fallen lyckas de riktigt bra, som i ”The cold”. Men det blir i ett större perspektiv lite kontrastlöst eftersom det känns som att de lugna partierna stressas bort in i distortionsmattor. Undantaget är ”Oceans of time”, där det hörs att bandets starka sida är de mäktiga ljudmattor som skivan dittills byggt på.

Tyvärr upplevs låtarna ibland omotiverat långa. För min del hade gärna Essmans texter fått stryka på foten för ett kortare, mer energiskt utspel. I grunden är skivan ambitiös och stabil. Men udden saknas.