Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myndigheter stänger i USA

Vita huset beordrade myndigheterna att börja stänga verksamheterna sedan kongressen misslyckats nå en kompromiss om budgeten.

Annons

"Vi uppmanar kongressen att agera snabbt för att få till ett lagförslag som ger en kortsiktig lösning som säkerställer tillräckligt med tid för att klara budgeten för resten av verksamhetsåret och för att återställa driften av viktiga offentliga tjänster och program som påverkas" sade Sylvia Burwell, Vita husets budgetchef, i ett uttalande.

President Obama sade i en tv-sändning att de amerikanska soldaterna kommer att vara kvar i tjänst men att civilanställda på försvarsdepartementet riskerar att permitteras.

Barack Obama kommenterade på Twitter den framtvingade nedstängningen av myndigheter.
"De gjorde det verkligen. En grupp republikaner i representanthuset tvingade myndigheter att stänga på grund av Obamacare i stället för att godkänna en riktig budget."