Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer nöjd med slalompremiären

Annons


André Myhrer slutade på sjätte plats i herrarnas världscupslalompremiär i finska Levi. Mattias Hargin noterade sin bästa världscupplacering med sjunde plats.

Myhrer var jättenöjd med sitt förstaåk, en sjundeplats, och hoppades kunna stå på ännu mer i andra åket och hade pallplatserna i sikte, men en liten miss och aningen försiktigare åkning därefter förstörde planerna. Han var dock jättenöjd ändå.

-En bra start på säsongen, jag gjorde två bra åk. Andra banan var lite klurigare men jag försökte stå på så gott det gick, sade han efter tävlingen till SVT.

Hargin hade varit som bäst tia i en världscuptävling och såg mycket nöjd ut när han passerade mållinjen som trea, från sin åttonde plats. Därmed var bästanoteringen minst tangerad. Och bättre än så skulle det som sagt bli när flera topplacerade åkare körde ur i ett andraåk där uråkningarna var många.

Jens Byggmark och Johan Brolenius var två av åkarna som närapå körde ur. De tog sig i mål men missarna kosatde tid och de slutade på 21:a respektive 20:e plats. Markus Larsson körde till sig en delad trettonde plats.

Vann tävlingen gjorde fransmannen Jean-Baptiste Grange med en marginal på 79 hundradelar till Bode Miller, USA, och ytterligare 14 hundradelar till österrikaren Mario Matt.
Annons