Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muta oss inte med sänkt skatt

Ett bestickningsbrott och/eller mutbrott föreligger inte bara då den eller de korrupta handlingarna vidtagits utan också innan mottagarens förmån en muta eller annan otillbörlig belöning framstår som så attraktiv att den kan antas ha en inneboende påverkanseffekt och är ägnad att framkalla känslor av tacksamhet och av skyldighet att motprestera förmånen.

Debatten som ständigt kretsar runt hur skattesänkningar ska gynna den eller de grupperingarna i samhället får mig att känna förtvivlan över hur sittande regering indirekt mutar och särbehandlar vissa särintressen för att få sitta kvar i regerande ställning.

För mig är det så främmande att föra politisk debatt genom mutor och bestickning med våra gemensamma resurser, skatterna, omoralen i detta är så påtaglig just nu.

Detta innebär för glesbygdskommunerna att det inte sker adekvata investeringar som skulle behövas för att åstadkomma likvärdiga förutsättningar för kommunala verksamheter och ökad tillväxt.

Nuvarande regering har inte förmågan att se helhetsbilden av landets utvecklingspotential när snart alla inlandskommuner går på knä och håller på att avvecklas och att då tala om skattesänkning i stället för att lagstifta om en fördelningspolitik som gynnar hela landet, inte bara storstäderna.

Hur ska vi fortsättningsvis kunna tro på en utveckling när vi ständigt ska betala mer för servicen, företagande och kommunala verksamheter som kräver mer skattemedel i stället för skattesänkningar och i vissa fall stora omfördelningar av skatter.

Sluta muta med skattesänkningar och ägna er i stället åt att stimulera företagandet till inverteringar och se till att de vågar anställa och efterfråga mer arbetskraft genom egen drivkraft med stöd från det offentliga genom kvalitetssäkring och utbildning.

Låt medborgarna få känna glädje i att få vara en del av landets utveckling genom att få betala skatt utifrån sin förmåga som dessutom medför att alla demokratiskt kan påverka inriktningarna.

Elisabet Yngström (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel