Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muslimska föreningen positiv

Kholod Mahmood är informatör vid Muslimska föreningen i Östersund och hon är positivt till att slakterier i länet börjat med halalslakt.

– Jag välkomnar det. Och att köpa lokalt kött är mycket bättre än importerat kött, säger hon.

Kholod Mahmood är troende och praktiserande muslim och hon köper alltifrån älgkött till svensk kyckling istället för importerat kött.

– Jag väljer svenskt kött och allra helst lokalt om jag har möjlighet. Det är bättre för miljön och jag vet att djuret haft det bra, säger hon.

Hon tror också att de flesta muslimer i Sverige idag och Östersund har samma tankegångar som hon har.

– Man har större tillit till det lokala och det svenska. Och det finns ingen konflikt här när det gäller de svenska djurskyddslagarna och islam. Det finns inget i koranen som säger att djuret inte får vara bedövat vid slakten.

Kholod menar att den traditionella halalslakten utan bedövning främst handlar om att man inte haft tillgång till bedövning och inte att någon vill att djuret ska lida.

– Om djuret har det dåligt blir det dåligt för oss människor. Djuren ska ha det bra. När jag köper kött som inte är halalslaktat välsignar jag alltid köttet innan jag äter det. För vissa av oss muslimer är det viktigt att det är halalslaktat, men inte för alla, avslutar Kholod Mahmood