Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiksatsningen gav 40 000 kronor till barncancerfonden

Föreningen Startskott kom med en liten present till kommunpolitikerna i Östersund på onsdagen.

I samband med kommunstyrelsens sista sammanträde i Östersund passade musikern och kulturarbetaren Björn Höglund komma med en liten sommarlovspresent.

Med en brun kartong under armen vid podiet under allmänhetens frågestund, berättade han om kultursatsningen som faktiskt genererat pengar och samtidigt fört samman våra lokala musiker med musiker från flyktingförläggningen i Grytan.

Det handlar kort och gott om projektet "Hälsningar från" som började med ett tiotal konserter 2014 för nyanlända på Grytan.

– Det som alltid hände var att folk reste sig upp och ville vara med och musicera. Då föddes tanken på det här projektet och vi bestämde oss för att göra en skiva ihop, berättar Björn Höglund.

Resultatet blev en skiva med elva spår som släpptes i december 2015.Tanken redan från början var också att förtjänsten från skivan skulle gå till barncancerfonden.

– Kampanjen pågick under hela januari och nu när vi har summerat försäljningen så har vi tillslut kunnat ge barncancerfonden 40 000 kronor vilket vi tycker är ganska lyckat, säger Björn Höglund.

Östersunds kommun har förövrigt inte på något sätt varit involverad i satsningen, men beslutsfattarna fick ändå vara med på ett hörn – via en gåva:

– Eftersom kommunen inte köpte in en enda skiva trots påtryckningar, både via privata och officiella kanaler, så har startskott donerat den symboliska summan på 1000 kronor till barncancerfonden i kommunstyrelsens namn.