Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikmagi med Amy MacDonald

/
  • Även om inledningen av konserten var lite vacklande så rättade det till sig mot slutet.
  • I jämtlänskt ljus stod Amy MacDonald där på Stortorgets scen och gav en underbar konsert som uppskattades av de flesta.

Amy MacDonald

Stortorget

Lördag

Annons

Den skotska singer/songwriterns debutplatta "This is the life" har verkligen kastat Amy MacDonald in i rampljuset på allvar. Likväl som singeln "This is the life" har blivit något av en signaturmelodi för unga i dag, överallt. Precis utav samma anledning som att tv-serien Skins blivit en stor hit i Storbritannien. De fångar känslan utav att leva som ung, utan att krångla till det eller censurera. Det budskapet och Amy MacDonalds musik, som rör sig i gränslandet mellan pop och country, har gjort att hennes popularitet skjutit i höjden. Visst, det är lätt att referera till Cranberries och Dolores O´Riordan, med tanke på hennes sätt att sjunga och frasera. Men det är att göra det lätt för sig. Amy MacDonald har en egen stil och lyssnar man närmare på de två, så är det rätt uppenbart att de inte är så lika. De använder samma teknik för att nå de höga tonerna. That´s it.

Därför kändes det lite oväntat att kliva in på Stortorget och se att publiken har vuxit markant sedan Lena och Orups gig. Jag tror inte heller att någon som var där blev besviken. Flera personer som jag träffade hade inte hört hennes platta, men drogs ändå med i hennes låtar. Ett tag stod ingen still.

Amy MacDonald rörde sig något osäkert till en början. Precis som hon inte riktigt visste att det fanns så mycket folk som gillade henne i en liten republik i norra Sverige. Så "L.A" och "Youth of today" blev lite osäkert framförda. Men det funkade bra tack vare hennes band som kombinerade ett bergsäkert sound med att se väldigt coola ut. Men det tog ett par låtar innan hon verkade bli varm i kläderna.

Men så i "Barrowland Ballroom" lossnade allt. Låten är en av plattans undangömda och glömda guldkorn. Den fick hela stortorget att dansa. Där någonstans ramlande polletten ner för fröken Macdonald och hon tillät sig själv att ha roligt på scenen. Resultatet blev musikmagi som jag inte upplevt sedan The Corrs körde "The right time" på samma torg.

Efter "Barrowland Ballroom" kunde Amy MacDonald gör lite som hon ville. Publiken visade sin uppskattning för minsta vink från henne. Man blev onekligen lite stolt över att vara Östersundare då.

 

 

 

 

Annons