Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikkryss ska inspirera unga

På lördag eftermiddag vaknar Badhusparken till liv igen efter att ha legat i dvala sedan sommarens festivaldagar. 18 lokala musiker lotsar, tillsammans med lekledarna Ylva Lithander och Sandra Wennesjö, publiken genom ett två timmar långt musikkryss.

Ylva Lithander och Sandra Wennesjö gick treårig samhälle/ekonomisk linje med företagsinriktning på gymnasiet. När de tog studenten förra året visste de direkt att det var det här med eget företagande de ville fortsätta med. Väl hemma efter några månader som au pairer i England, kände de sig sugna på att dra igång något eget projekt. Just nu arbetar de för fullt med de sista förberedelserna inför ett musikkryss, som äger rum på lördag i Badhusparken.

– Vi gick förbi scenen i Badhusparken och tänkte på hur tom den är. Det är en jättebra scen som nästan aldrig används, säger Sandra.

Huvudsyftet med initiativet är att främja jämtländska band och artister. Tjejerna har dragit ihop 18 lokala musiker till helgens event, däribland det nystartade coverbandet One Life, den unga låtskrivaren Ellen Sundberg och årets vinnare av Musik direkt, Frida Norberg, som här framträder med Max Hällström.

– Det har varit ett pussel att få ihop allt. Vi har fått låna instrument av en skola och upplever att många företagare har varit positiva till sponsring. Det finns många fina priser. Det är roligare om många vinner än att bara en får ett stort pris, säger Sandra.

Ett annat syfte är att inspirera och uppmuntra unga att själva ta kontroll över sina liv.

– Det är så trist när man hör om kompisar som sitter hemma och väntar på ett jobb när man faktiskt kan skapa sitt eget jobb. Vi hoppas att fler ska våga det. Man måste inte alls kunna allt själv från början heller, säger Ylva.

– Vad kan fråga sig vad det värsta är som kan hända. I vårt fall är det väl att det inte kommer något folk.

#Vad gör ni då?

– Ja, då får vi väl spela för oss själva, säger Sandra och skrattar.

Varje musikkonstellation har fått i uppdrag att spela två låtar var. Detta efter att en fråga som har med den aktuella låten att göra ställts till publiken. Ett upplägg som känns igen från musikkrysset under Storsjöyran. Givetvis var Ylva och Sandra på plats där i somras, både för att hämta inspiration och lära sig av andras misstag.

– Det var lite stökigt på slutet, vi ska organisera oss bättre och hoppas att intresset ska vara lika stort nu, säger Ylva, och tillägger att musikkrysset passar alla åldrar. De har mest satsat på klassiska låtar och gamla godingar, inte så många moderna.

– Vi har testat på några föräldrar och det gick bra för dem, säger Ylva.