Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikhösten blir en mix av allt

Pharrell Williams, Ed Sheeran och Lady Gaga står för höstens stora konserter medan Foo Fighters, Zara Larsson och Style of Eye släpper ny musik.
Här är höjdpunkterna under musikhösten 2014.

Annons

Efter succén 2013 där han bidrog till årets tre största hits släppte artisten och producenten Pharrell Williams albumet "Girl" i våras och han ger sig i höst ut i Europa på sin första soloturné sedan 2006.

Den 13 september intar han Globen i Stockholm för att göra publiken "Happy" och med sig som förband har han det brittiska stjärnskottet Foxes.

I slutet på september kommer Lady Gaga återigen till Stockholm för en konsert i Globen och hon släpper dessutom en duettskiva med Tony Bennett den 28 september.

På hemmafronten släpper Zara Larsson sitt debutalbum den 24 september efter succén med ep:n "Introducing" från januari 2013 och framför allt hitlåten "Uncover". Zara Larsson har satsat stort i USA den senaste tiden och har tidigare sagt att debutalbumet ska släppas i två olika versioner - ett i Sverige och ett i USA.

Veronica Maggio som haft fullt upp under festivalsommaren beger sig ut på Sverigeturné med start i Linköping den 24 oktober. Turnén avslutas sedan i Åre, den 13 december.

Du som är sugen på fler svenska artister kan även se fram emot Mando Diao i Stockholm den 8 november och skivsläpp från dj:n och musikproducenten Style of Eye, eller Linus Eklöw som han egentligen heter, som kommer med ett album den 7 oktober.

Den 10 november kommer Foo Fighters åttonde studioalbum "Sonic highways" som producenten Butch Vig lovat är "episk". Inspelningarna har gjorts i åtta amerikanska städer tillsammans med lokala musikprofiler.

Alltihop filmades dessutom och kommer att resultera i en dokumentärserie på HBO.

Den 12 november tar Sverige emot singer/songwritern Ed Sheeran som fick flytta sin konsert till Globen efter ett högt tryck på biljetter. Britten har gjort succé med albumet "X" som förutom i Sverige även toppat listorna i USA och Storbritannien.

John Legend som haft en stor hit med "All of me" kommer även han till Stockholm den 20 oktober och den 14 november får Göteborg finbesök av Elton John.

Natalie Demirian/TT

natalie.demirian@tt.se