Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiker spelar akustiskt i Bydalen

/

En intim konsertkväll med fjällkuliss. Några av landets mest stämningsfulla artister kommer till Bydalens wärdshus på torsdag nästa vecka.

Annons

Christian Kjellvander, Lars Bygdén och Christopher ”Stoffe” Sundström. Där har ni trojkan som underhåller sportlovsgästerna på Bydalens wärdshus nästa torsdag.

– Det blir helakustiskt och vi kommer att vara på scenen tillsammans men ändå göra vår egen grej, säger Christopher Sundström, som också är nöjesansvarig och hustrubadur på Bydalens wärdshus.

Hittills har restaurangbesökarna fått uppleva partytrubaduren Christopher, men nu ska de också få lära känna honom som soloartist med egenskrivet material. Även om det är två helt skilda personligheter så har de helt klart nytta av varandra. Genom att spela covers har han fått tillgång till en bred repertoar.

– Jag ser mig själv som två olika personer. När jag är trubadur är jag Stoffe och när jag gör mitt eget är jag en mer känsloladdad person. Men mina låtar är väldigt blandade, det är allt i från kärlekspopballader till hårdare Jay Smith-låtar. Jag lovar att det till och med går att hitta lite reggae där.

För en tid sedan var Christopher i Barcelona där han spelade sina egna låtar på olika restauranger under en månads tid. Han har länge väntat på rätt tillfälle att testa de på hemmaplan och här är det. Hur han sedan går vidare vet han inte riktigt, men förhoppningsvis resulterar arbetet i en skiva.

– Det kommer något, jag ska spela in i sommar. Men vad det blir vågar jag inte svara på ännu.

Christopher Sundström har rötterna i Sundsvall och har gemensamma vänner med Lars Bygdén. Därför är det kanske inte så konstigt att den forne Thousand Dollar Playboys-medlemmen dyker upp i Bydalen. För två år sedan släppte Lars Bygdén sin andra fullängdare, djupt personliga ”Family feelings”. Albumet hålls samman av de mörka känslor han kom i kontakt med när hans flickvän fick en cancerdiagnos.

Christian Kjellvander är aktuell med nya skivan ”The rough and rynge”. Honom stötte Christopher Sundström ihop med förra året i en av Bydalens skidbackar.

– Vi började prata musik. Jag frågade om han hade lust att göra något i Bydalen och han tyckte att det lät som en rolig grej. Nu gör han en avstickare på sin turné.

• Vad har du för planer för Bydalens wärdshus i framtiden om du blir kvar som nöjesansvarig?

– Jag vill att det ska vara ett fantastiskt skönt afterski-hak, men också att det ska kunna hända lite annorlunda saker som det här.

Mer läsning

Annons