Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikal, jazz och blues med inlevelse och känsla

Det är ett musikaliskt skönt alternativ i denna julkonserternas månad som Estrad Norr bjuder Jämtlandspubliken på.

Fyra konserter i rad med premiär på Gamla Teatern i Östersund på torsdagskvällen.

På scenen den mångsidiga och rutinerade musikalartisten och jazzsångerskan Sharon Dyall tillsammans med pianisten och bandledaren Tommy Berndtsson och ett för tillfället hopplockat lokalt storband.

Sharon Dyall har vi under årens lopp sett i en rad fina rollprestationer i musikaler från West Side Story till Hair och A Chorus Line, för att inte tala om hennes vokala insatser i några av landets bästa storband. Och att hon körat till de främsta av sina sångkollegor.

Repertoaren under den här turnén är en blandning av allt Sharon Dyall gjort; musikalnummer, jazzstandards och rivig blues, som hon framför med all den inlevelse och känsla hon är mäktig. Och Sharon Dyall har ju en röst och intensitet som verkligen går in i publiken.

Pianisten Tommy Berndtsson är en mångårig samarbetspartner, som nu också leder det lokala tiomannabandet med de bästa och mest rutinerade blåsarna som Jämtland kan mobilisera. I inledande Clifford Browns Sandi får de i tur och ordning presentera sig med var sitt korta solo. Och det ska komma fler livligt applåderade solon av Waldemar Swiergiel, Jens Comén och Leif Olsson bara för att nämna några.

Och så den pålitliga rytmduon Lasse Ericsson och Tomas Nyqvist, som alla gästande och lokala musiker alltid tryggt kan luta sig mot. De är med all sin mångsidighet och tekniska briljans en stor tillgång i det lokala musiklivet.

Avslutande Stormy Monday Blues blir till ett riktigt utropstecken i den här konserten med högt tryck i storbandet och en mycket expressiv sångsolist.