Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik och gemenskap bland indianer och cowboys

I helgen förvandlades en del av Vemdalen till en westernstad för 15:e året i rad. Musik, dans, indianer och cowboys skapade tillsammans en oerhörd gemenskap och festivalstämning. Bland de närmare 2 000 besökarna fanns allt från barn till pensionärer.

Annons

Tre dagar om år förvandlas en del av Vemdalen till en westernstad med cowboys, revolvrar, indianer och pilbågar. Med tipsrunda, indianstig, indiandans, linedance och musik finns något för alla. Westernstaden Hamphole City är byggd i trä och har allt man kan behöva i en stad i 1800-talets Amerika. Staden vaknade till liv med många stamgäster men också nykomlingar från hela landet.

När festivalen drog igång i torsdags fick besökarna njuta till musik av Åslund och company i öltältet på festivalområdet. Med dans på det grusiga underlaget värmde många upp inför resten av helgen.

Musiken det bjöds på under fredagen och lördagen spelades främst av tolv band från Sverige, Norge och USA. Besökarna bjöds på regn, mygg och en härlig mix av traditionell och alternativ countrymusik. På de två dansgolven man byggt upp tog sig många en sväng om. Campingen var fullbelagd och på vissa håll konkurrerade musiken från scenen med gitarrspel och sång vid husvagnarna.

På lördagen fanns det en indianstig att gå för barnen. Där fick de skjuta med pistoler, gräva guld, kasta hästskor och många farliga typer lurade ute i skogen.

Efter indianstigen anordnades ett äkta countrybröllop där så väl prästen som brudparet och en stor del av besökarna var cowboys och indianer. Efter vigseln grattades brudparet av ett flertal cowboys som sköt salut.

I söndags avslutades festivalen med en gudstjänst i Vemdalens kyrka. One58 och Arly Karlsen fyllde kyrkan med cowboys och musik. Besökarna sjöng med och klappade i takt till den härliga musiken som ekade mellan kyrkans väggar. Innan kyrkkaffet samlades kollekten in i hattar och festivalen fick ett värdigt slut.

Vi är många som nu lägger hatten på hyllan för att åter igen damma av den om ett år. Howdy partner!