Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik: Härliga rytmer trollband publiken

Härligt svängiga tongångar applåderades hjärtligt av en till bredden fylld Magnetenlokal i centrala Krokom under onsdagskvällen. För arrangemanget stod Riksteatern i Krokom i samarbete med ABF-Z. Gunnar Rindå hälsade välkommen.

Great Lake Stompers heter bandet med fem spelglada äldre gentlemän och en dam som kompar på kontrabas. En uppsättning av blås och stränginstrument samt wachboard (tvättbräda) med allehanda rythmiska tillbehör.

Gruppen tillkom på musikcentret Birka i Ås efter en genomförd seniorkurs, berättade Ulla Wessling, kontrabasist i gruppen. Där fanns också kände musikanten Ulf Olsson (medlem i Garagebandet) och därefter formerades sextetten med Peo Axelsson (rythmhållaren) samt blåsarna Göran Furstenberg (trumpet) och Ove Hemmendorff (banjo, sång och gitarr). Oves sångstämma har jag också njutit av i manskören Vasis. Örjan Ernehed från byn Kälom spelar elpiano.

Repertoaren utgör kända melodier. Njutningsbara, relativt korta örhängen som går hem hos publiken. Traditionell musik med hemvist ända från tiden 1910-20-tal med rötter från den amerikanska södern.

Gruppen har en oslagbar förmåga att fånga publikens gunst i sitt framförande. En amatörgrupp med verklig professionell styrka och som glömt att de passerat pensionsåldern. Med den rätta självdistansen i sitt utövande. ”Glamusik” i sitt rätta element.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel