Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik från hela världen

/
  • Världsmusiktrion Kaja kompar här vissångaren Lucas Stark som sjön visar av både Dan Andersson och Joe Hill.
  • Folkmusiktrion Kaja bjöd på musik inspirerad från världens alla håll och kompade även vissångaren Lucas Stark.
  • Camilla Åström jobbade för några år sedan på Bäckedals folkhögskola och skrev då låten Sveg, som handlar om stjärnklara nätter i Sveg.

Musik inspirerad från världens alla hörn, det bjöd folkmusiktrion Kaja på när de besökte Sveg. Med sig på scenen hade de även vissångaren Lucas stark.

Annons

Drygt 60 personer samlades på Folekts hus på söndagskvällen för att lyssna till världsmusiktrion Kaja och vissångaren Lucas Stark.

Kaja är en trio som blandar flera musikstilar. Klezmer i grunden men i musiken hör man influenser från både Bulgarien, Frankrike och Finland. Mest applåder får trion är när de spelar stycket "Sveg" som kom till när dragspelerskan Camilla Åström bodde i Sveg.

– Jag tycker man hör stjärnklara nätter i den, säger Camilla Åström.

Sedan kliver vissångaren Lucas Stark upp på scenen. Han har tidigare spelat i Ytterberg flera gånger och beskriver sin kärlek till Härjedalen för publiken.

– Det är så vackert här, säger han.

Hans bjuder bland annat på tolkningar av Dan Andersson och Joe Hills visor men spelar också en låten "Brukets blå" som han skrivit om bruksorten Hälleforsnäs som även är hans hemort.

– Brukets blå var bandylaget som arbetarna på bruket spelade i, förklarar han.

Kvällen arrangerades av Härjedalens kommun och Bäckedals folkhögskola.

Annons