Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik för en god sak

Lite gammalt och lite nytt. Så presenterar Patrik Zackrisson Patrik´s Combos ny skiva "Jag mötte honom".

Skivan säljs till förmån för Svenska kyrkans diakoni i Östersund.

Det var efter en lunchkonsert hos Frälsningsarmén i Östersund som idén att hjälpa till föddes. Bandet kom på att de också kan hjälpa till och stötta människor som har det svårt.

I samband med bandets julshow, som hålls på Marité, kommer skivan att säljas.

– Vi kommer också att spela julshowen i samband med ett julbord på Marité, som sker i samarbete med Svenska kyrkan för de som kanske inte annars skulle ha möjlighet att äta ett julbord och se en show, säger Patrik Zackrisson.

– Men det är ingen julskiva som man kanske kan tro. Det är lite gammalt och lite nytt på den.

Men en jullåt finns ändå med. Sista spåret på skivan heter "En vit jul", och är skriven av Patrik Zackrisson – till dem som behöver en vit jul. Det finns några kända andliga sånger i Combotappning med på skivan, till exempel "Som en härlig gudomskälla" och "Ovan där".

Projektet tillsammans med Svenska kyrkans diakoni kommer också att pågå under tiden som Östersundsrevyn går.

– Vi kom på att förlänga projektet och kommer att sälja skivan även där, säger Patrik Zackrisson.

Första spåret på cd:n heter Prat, och är just prat, av Patrik Zackrisson på jämtska. Några väl valda ord som sätter agendan för fortsättningen.

Jag sammanfattar skivan kort som att den är igenkännande som svängiga Combo, som jag oftast hört dem, men den innehåller också stillsamma, stämningsfulla låtar som stannar kvar i min hjärna och ger eftertanke.