Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik Direkt är tillbaka

/
  • The Great Lake Blues Band är en av tio akter som i kväll tävlar om platser i länsfinalen.Foto: henrik flygare

I kväll är det återigen dags för Sveriges största musiktävling för unga att landa på Storsjöteatern. Årets upplaga av Musik Direkt är snart igång och liksom tidigare år är startfältet välfyllt och bjuder på ett frosseri i ung lokal musik.

Annons

Nästan fem tusen ungdomar brukar delta i Musik Direkt sett över hela landet. I den jämtländska versionen tävlar i år 202 musikutövare, fördelat på 55 akter och fyra deltävlingar. I kväll och på lördag ser vi hälften av dem. Ett av banden är The Great Lake Blues Band, ett band som skapats av fem killar under rasterna på Vittra gymnasieskola.

– Vi brukar jamma på rasterna för skojs skull och tänker väl fortsätta lite mer seriöst i och med Musik Direkt, säger pianisten Christoffer Nordenström. I kväll bidrar han och bandet till det breda musikutbudet genom att spela blues. En tacksam musikstil om man vill spela för att ha roligt anser Christoffer, som numera är en van Musik Direktdeltagare. Första gången var 2006 och sedan dess har han varit med varje år.

– Det är en bra plattform och det är egentligen inte själva tävlingen som är huvudsaken. Det viktiga är att man får en möjlighet att bygga nätverk och skaffa nya kontakter, säger han.

Han ska även försöka gå på de andra deltävlingarna för att checka in resten av startfältet och får troligtvis slå sig ner i en fullsatt salong. Musik Direkt har ju som bekant blivit en publikdragare av stora mått. De som missat sin kompis spelning på grund av trängseln vid biljettluckan kanske därför blir glada över nyheten att det i år går att förköpa biljetter.

En annan nyhet är att projektledaren Mia Kempff i år även är konfrencier. ”Kingen” har i några år innehaft rollen som publikuppvärmare och artistpeppare men lämnar nu över det uppdraget.

The Great Lake Blues Band är en av tio akter som i kväll tävlar om platser i länsfinalen och förutom blues blir det bland annat pop, singer/song writer och metal. På lördag blir det lite mer hårdrocksbaserad musik varvat med vispop, funk och indiepop.

Deltävling tre och fyra ser vi samma datum om en månad och sedan är det dags för länsfinalen den 26 mars.

063-15 55 30

stina.hylen@ltz.se

Mer läsning

Annons