Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik bland konservburkarna

Konservburkar, matbröd, mejeriprodukter – och musik. Ica-handlaren Curt Johnsson bjuder numera sina kunder på musikunderhållning när de handlar i hans butik.

Curt Johnsson, som har en bakgrund som dansbandsmusiker, har alltid haft en önskan om att ha ett piano i sin butik.

– Tanken har funnits i mer än tio år, men idén har alltid fått stryka på foten för andra projekt, berättar han.

Men när Curt Johnsson för två månader sedan fyllde 50 år gick äntligen hans önskan i uppfyllelse. När han på morgonen anlände till butiken hade personalen släckt ner i hela affären och med levande ljus lyst upp en väg för honom. Mitt bland hyllorna med konserver och mejeriprodukter stod hans present – ett piano.

– Jag blev riktigt rörd, och blir fortfarande det när jag tänker på den där dagen, säger Curt och blir blank i ögonen.

Nu spelar Curt på sitt piano och sjunger samtidigt en bit varje dag. Han har inga speciella tider då han sätter sig vid pianotangenterna. I stället spelar han när andan faller på. På repertoaren står allt från gamla visor till egenskrivet material.

– Min favoritsång är ”Jag väntar vid min mila” av Nils Ferlin. Men kompositörer som Lasse Berghagen och Ted Gärdestad är också klara favoriten, berättar Curt.

De flesta av butikens kunder har reagerat med förtjusning över det musikaliska initiativet.

– Jag får någon spontan applåd lite då och då. Det är roligt, säger Curt.

Men det är inte bara Curt Johnsson själv som sitter bakom pianot. Även butikens kunder ombeds på en skylt att spela en trudelutt. Och vid ett par tillfällen i veckan händer det att någon spelsugen kund spelar ett stycke.

– Det handlar om allt från klassisk till kyrklig musik. Men det viktigaste är inte att de kan spela, tre ackord betyder lika mycket som ett helt stycke, säger Curt Johnsson.