Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik: Alla hjärtans glädjefest

Sång och musik för kärleken var temat för den publika underhållning som avhölls i Väckelsekyrkans lokaler i Torvalla under Alla hjärtans-dagen.

Musikvännen Johnny Wiktorsson tog ett initiativ som verkligen gick hem. Den här gången i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Väckelsekyrkan som etablerats i Torvalla sedan tre års tid.

Bland de musiker och sångare som stod bakom mikrofonen den här kvällen var Torbjörn Edlund som bland annat i sin sång uttryckte sin känslomättade barytonstämma. Som han uttryckte sig: ”Sång och musik förenar. Öppnar gränser för människor världen över.” Det budskap som vi besökare fick bevis på under den två timmar långa gemenskapen i kyrkorummet.

Johnny Wiktorssons ledarskap och mångsidighet präglade naturligtvis aftonens utbud. Pastor Georges Badesire kom från Kongo för ett 10-tal år sedan. Hela hans familj verkar för att flera nationaliteter kommer in i den kristna gemenskapen.

Bland övriga medverkande från den breda scenen uppenbarade sig en romanssångerska, Natallia Johansson som bor i Östersund, med sånger från sitt hemland Vitryssland. Bra stöd från gitarren stod Edsbyboende Lars Ölund för.

Den lilla sångfågeln Belive Badesire, 7 år, stämde upp både med solosång och i den mäktiga kör som mot slutet formerade tillställningen till allsång med publikstöd.

Under pausen blev samtliga, musikanter och publik, bjudna på en rikligt uppdukad buffé av tårtor, kakor och dryck. Gemenskapsbanden knöts runt i lokalen denna afton. Så kan också en Alla hjärtans dag firas. Kalla det gärna för integration i sin rätta bemärkelse.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel