Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Munväder om Krokoms miljö

Nu har alliansen med Maria Söderberg styrt kommunen i fyra år.

Vi har hört många vackra visioner om en grön kommun, oberoende av fossila bränslen och med frodande gröna näringar. Det är jättebra att det finns visioner inom kommunen, men om visioner bara är tomma ord och inga handlingar då är de inte mycket värda. I kommunen finns det fortfarande skolor som eldas med olja. För varje dag som går drabbas vår ekonomi och vår miljö. Varför åtgärdas inte det konkreta man kan påverka. Det borde vara en kommunpolitikers huvuduppgift.

Nils Jonsson, ordförande för SABY (Krokoms smhällsbyggnadsnämnd) hävdar att det inte finns pengar för att byta ut alla oljepannor. Skulle kommunen ta ett lån för att byta ut olja mot bergvärme skulle kostnad för ränta och amortering vara mindre än inköp av olja. Jag hävdar att det saknas politisk vilja att värna om miljön hos alliansen. Rolf Lilja lovade i partidebatten i Kaxås att åtgärda detta snarast om (S) och (V) vinner valet. Det löftet tror jag på!

Mindre snack och mera verkstad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel