Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multitalangen Meng spelar i tre landslag

Den svenske idrottsprofilen Sven Tumba gjorde sig från 1950-talet och framåt känd som en person med många strängar på sin lyra.
Hans motsvarighet 2015 heter Robin Meng.

Han är landslagsman i innebandy, basket och kälkhockey.

Den 24-årige Eskilstunasonen började spela kälkhockey för sex månader sedan och är nu en av Sveriges bärande spelare i B-VM turneringen på hemmaplan.

Men redan som 18-åring gjorde han debut i Paralympics, då som basketspelare. Och han har även representerat landslaget i rullstolsinnebandy i snart sex år.

Hur hinner du med allt?

– Det undrar jag ofta. Men jag har nog haft tur, för hittills har jag kunnat göra allt.

Vilken sport är egentligen roligast?

– Kälkhockey faktiskt. Här får man tacklas och det gillar jag.

I själva matchen, Sveriges tredje i turneringen, var värdnationen som väntat numret större än Storbritannien.

Blågult vann tillslut med 6–2 efter en mållös första period.

Storbritanniens målvakt, Bryan Hackworth, förtjänar beröm för ett flertalet kvalificerade räddningar under period ett.

– Vi var lite trögstartade och hade lite oflyt. Sedan när vi får in första målet tycker jag vi spelar väldigt bra, säger Robin Meng, som blev mållös efter att tidigare gjort två mål i turneringen.

Segern innebär att Sverige i praktiken har säkrat minst en andra plats i gruppen, vilket gör dem klara för spel i A-VM om två år.

På lördag kommer det riktiga kraftprovet för Sverige när man möter favorittippade Sydkorea. Sydkorea har satsat hårt på kälkhockeyn då landet arrangerar vinter-OS 2018. Hittills i turneringen har koreanerna en målskillnad på 331.

– Det blir en tuff match, och det gäller att vi håller högt tempo i offensiven. Men vi tar en match i taget, först måste vi slå Österrike, säger Robin Meng.