Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MUF vill stoppa Dogges spelning

Annons


Ungmoderaterna i Eskilstuna gillar inte att Douglas "Dogge" Leon ska inviga kommunens demokrativecka. MUF:s ordförande kallar hans framträdande "ett hån" mot kommunens flyktingar, men Dogge slår i från sig.

-Alla är välkomna till min show, säger han.

För andra året i rad anordnar Eskilstunas kommun en demokrativecka. På programmet står bland annat en föreläsning av Alexandra Pascalidou och diskussioner som på olika sätt berör frågor om demokrati och yttrandefrihet. Rapparen Douglas "Dogge" Leon har anlitats för att framträda på invigningen, men det är en bokning som inte faller alla på läppen, skriver Eskilstuna-Kuriren.
"Ett hån"

-Dogge var med i Debatt i SVT i november. Han var den ende i studion som inte tog avstånd från diktaturen på Kuba. I Eskilstuna har vi tagit emot väldigt mycket invandrare från Irak. Det var en diktatur precis som Kuba och vi tycker att det är ett hån dem som kommer därifrån att låta Dogge inviga demokrativeckan, säger Nils Brown, distriktsordförande för Moderata ungdomsförbundet (MUF) i Södermanland.

Dogge blir förvånad när han får höra om ungmoderaternas utspel.

-Jag skrattar bara åt det. Jag tycker om Kuba och det står jag för. Man måste få tycka vad man vill, det är det som är demokrati för mig. Jag är inte politiker, jag är musiker, säger han.
Inte frågat invandrarna

Nils Brown riktar kritik mot kommunledningen som har ansvar för bokningen, men samtidigt tillstår han att han inte har talat med några invandrade Eskilstunabor som motsatt sig Dogges framträdande.

-Nej, det har jag inte, men vi vill ändå lyfta den här frågan. Jag vill också säga att vi inte har något emot Dogge som person, han får gärna komma till Eskilstuna, men det är olämpligt att han uppträder i det här sammanhanget, säger han.
"Alla är välkomna"

Klockan 13.00 på lördag står Dogge på scen i Stadshuset. Hans inställning till framträdandet är okomplicerad:

-MUF är hjärtligt välkomna till min show. Det spelar ingen roll om man är höger eller vänster, rik eller fattig, eller hur man ser ut - alla är välkomna.

Och Nils Brown nappar på inbjudan.

-Jag tänker vara där och jag hoppas också att jag får möjlighet att föra en dialog med Dogge. Jag tänker fråga honom om han står fast vid det han sade i november.

Mer läsning

Annons