Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mp öppnar språkkafé

Miljöpartiet öppnar språkkafé vid valstugan på Stortorget.
En lokal satsning för att skapa intresse för politik bland de som inte har svenska som förstaspråk.

Varje tisdag fram till valet kommer språkkaféet vara öppet och språken som talas i valstugan är svenska, engelska, tjeckiska, tyska och arabiska.

– Vi har bett medlemmar i partiet som har de här språkkunskaperna att komma hit. Vi tycker det är viktigt att även de som föredrar att prata ett annat språk en svenska också ska kunna delta i de politiska samtalen, säger Björn Lindgren, riksdagskandidat och 1:e namn på Miljöpartiet Jämtlands lista.

Idéen med språkkafét har uppstått lokalt i Östersund.

– Vi har haft valmaterial på andra språk än svenska ganska länge så nu var det dags att göra det här, säger Björn Lindgren.

Förutom att nå ut till potentiella väljare önska de även få respons och andra perspektiv från samtalen.

– Det är väldigt utvecklande att prata med människor från andra länder och som har andra perspektiv. Dessutom är det viktigt att politiker lyssnar på hela befolkningen, säger Carly Smith Jönsson som kandiderar till kommunfullmäktige.