Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(MP) för skolans skull

Annons

När jag började som lärare, fastnade jag för definitionen av utbildning som en bestående förändring i individens beteende och den har präglat min hållning till läraryrket och format mina arbetsmetoder.

För mig innebär utbildning den enskilda människans förmåga att förändra sig. Erfarenhet visar att endast långvariga utbildningsinsatser gör att förändringen består och att detta inte får störas av kortsiktiga krav på resultat. Alla erfarna pedagoger vet att utbildning är en process och att individer agerar olika. Detta ställer stora krav på variation i pedagogik. Inom en klass, en skola och mellan skolor ska finnas utrymme för olika tillvägagångssätt för eleven att närma sig utbildningens mål. I detta sammanhang är lärarens roll i bedömning av elevens förkunskaper i förhållande till målsättningen oumbärlig och avgörande för vilka pedagogiska verktyg och inlärningsinsatser som ska tillämpas.

I Miljöpartiets utbildningspolitik hittar jag den inställning jag eftersträvar. (MP) vill ge enskilda elever bättre och tidigare stöd. (MP) vill att läraren ska få gott om tid till undervisning och att förbereda lektioner och genomföra elevsamtal. (MP) vill höja lärarlönerna och ge tillgång till kompetensutveckling. (MP) förespråkar mångfald i det pedagogiska arbetet och ger elever och föräldrar möjlighet att välja den skola som passar dem bäst – utan att vinstintresset styr. Livslångt lärande går som en röd tråd genom partiets utbildningspolitik. Därför vill vi öka platserna på Komvux, folkhögskolor och högskolor/universitet.

Docent David Bell, Kandidat till Landstingsfullmäktiga i Jämtlands län och kommunfullmäktiga i Bergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel