Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorkollo lockade tonåringar från hela länet

Ett dussin tonåringar från hela länet med bensin i blodet har varit på Motorkollo i Krokom sedan förra måndagen.

På tisdagskvällen var det dags för examensprov – folkrace.

Annons

Krokoms Motorklubb, KMK, arrangerar för andra året i rad Motorkollo vid motorstadion i Krokom. Det hela avslutas med folkrace och att deltagarna får sin hett efterlängtade folkracelicens.

Förra måndagen checkade ett gäng killar och tjejer i åldern 14-17 år in på Motorkollo. I tio dagar har de sedan gått en gedigen expresskurs för att bli folkraceförare.

– Det har varit väckning klockan sju på morgnarna. Sedan har det varit fullt upp egentligen. Vi har byggt bilar och vi har varit funktionärer på folkracetävling bland annat, säger Alexander Edholm.

Egentligen räcker det med några timmars teorikurs och ett kort körprov för att få folkracelicens. Men i folkrace krävs det att förarna är duktiga på att fixa med det mesta kring och i bilar.

– De här två bilarna vi har byggt på har vi byggt om från grunden. De var två helt vanliga bilar från början. Sedan har vi bland annat bytt insprutningssystem och lite annat, säger Jörgen Bygdefors. Dessutom har bland annat störtbågar satts in och viss inredning rensats ut.

De flesta som har anmält sig till Motorkollo brinner för folkrace. Om det någonsin fanns någon tvekan så visar de den inte.

– Jag anmälde mig tidigt. Redan någon gång i vintras tror jag, säger Emma Håkansson.