Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willys Jeep -47 stiligaste ekipaget vid årets vinterveteranrally

/
  • Kent Blomkvist och Johan Bergman från Slandrom fick pris för stiligaste ekipage med sin Willys Jeep från 1947. ”Ingen större skillnad mot att köra skoter i kylan”, blev kommentaren.
  • Torbjörn Andersson och Olle Modin anländer till målet i sin BMC Cooper från 1966.
  • ”Vi har inte hittat alla platser”, konstaterar Torbjörn Andersson och Olle Modin.
  • Arne Nilsson från Jemtlands Veteranbilklubb förrättade prisutdelning.

Johan Bergman och Kent Blomkvist från Slandrom kammade hem det prestigefyllda priset för Stilfullaste ekipage vid året vinterveteranrally, Tjälasvängen 2010.

Annons

De gjorde det med den äran, i minus 20 grader genomförde de den runt två timmar långa tävlingen i en Willys jeep från 1947.

– Det var inte särskilt kallt, säger de och skrattar, vi åker ju skoter annars.

I lördags var det alltså dags för det traditionella vinterveteranrallyt med start och mål vid Optand teknikland.

64 ekipage startade och 34 klarade tävlingen med alla rätt.

Det var nämligen ett fotorally skulle man kunna säga, där deltagarna fick 16 bilder på platser i Östersund med omnejd som de skulle hitta igen, där fanns en bokstav. När deltagarna sedan hade hittat samtliga bokstäver skulle det bilda tre ord.

För deltagarna som kom från länet var det lagom klurigt, men en deltagare från Strängnäs han fick ta hjälp av turistföreningen för att klara uppgiften någorlunda.

Han fick också pris för den som kört längst till rallyt.

Priset i klassen ”Jäklats mest” gick till Jocke Olofsson som anmälde två bilar till tävlingen, turligt nog, kanske man kan säga.

Första bilen fick fel på kopplingen, så han fick ta sig hem och byta bil. Då hade den ingen ström i batteriet och när det var ordnat fick han bensinstopp i Lugnvik. En kompis hämtade bensin i en dunk så han till sist kunde fullfölja tävlingen.

Mer läsning

Annons