Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torstens törstiga Toyota

/

En poppis snackis blir han när han svänger in med sin Toyota Landcruiser på OKQ8-macken i Stugun med tom tank för att tanka fullt, Torsten Danielsson, Stugun.

Annons

Hans bil är nämligen byggd för ett liv i öknen.

Den är sålunda utrustad med dubbla bensintankar och dubbelt air conditioningsystem, ett fram och ett bak.

Bilen köptes i tidernas begynnelse av Lars Vågsäter, som då jobbade i ett arabland för Skanskas räkning på uppdrag av det landets försvarsmakt och bodde i ett ökentäckt område med långt mellan mackarna.

Landcruisern går att beställa med dubbla tankar, 80 + 40 liter, vilket leder till de mastiga och något kapitalkrävande tankningarna.

– Det är synd att vi tjänar så himla lite på att sälja bensin, annars hade Torsten varit en extra populär kund hos oss, säger Stugunmackens ägare Carola Engström.

Lars Vågsäter flyttade hem till Stugun en tid och sålde då bilen till framlidne Örjan Eriksson, Stugun, varefter Torsten köpte den.

Till saken hör att denna bil är en tämligen törstig tingest som vid normalt bruk och beroende på chaufförens humör slurpar i sig 1,5 liter milen.

– Det har hänt att vi har tankat vår Merca samma dag som Toyotan och om det går i 50 liter i Mercan blir det ju en slant.

– I runda slängar 2500 kronor…!

– Det är lite jobbigt att tanka våra bilar.

Mer läsning

Annons