Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex fortkörare stoppades vid skolor

Sex bilister körde för fort på 30- och 50-sträckor utanför skolorna i Jämtlands län under perioden 17-23 augusti.

Annons

Det framgår av polisens sammanställning över den nationella trafikövervakningen som skedde i samband med skolstarten.

Under samma period stoppade polisen 29 förare som körde för fort där hastighetsgränsen är minst 70 kilometer i timmen.

En av fortkörarna körde så fort att polisen omhändertog körkortet. På 30-sträckor omhändertas körkortet om den gällande hastighetsgränsen överskrids med minst 20 kilometer. För övriga hastighetsgränser återkallas körkortet om fartgränsen överskrids med minst 30 kilometer i timmen.

Vid den här veckolånga kraftsamlingen för att höja trafiksäkerheten rapporterades också två bilister för att de inte använde bilbälte.

Under den här veckan fick också 638 förare göra alkoholutandningsprov utanför skolorna i Jämtland. Fyra av dessa gav positivt utslag och ytterligare en person rapporterades för drograttfylleri.

I samband med polisens utökade trafikövervakning vid skolorna genomförde trafiksäkerhetsföreningen NTF olika aktiviteter. Bland annat informerade personal från NTF om riskerna med hastighetsöverträdelser vid låga hastigheter.

- En ökad efterlevnad av hastighetsgränserna är mycket viktigt för att skapa en säker och trygg tätortstrafik. Det är därför glädjande att polisen, NTF och flera kommuner genomför en sådan här gemensam temavecka om hastigheter på kommunala gator och vägar, säger Gunilla Glasare, chef för avdelning tillväxt och samhällsbyggnad på Sveriges kommuner och landsting, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons