Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylspan: Laddad för skoterturen

/
 • Med de här fräcka glasögonen med trelagers foam och behaglig passform blir du snyggast på skoterturen. Glasögonen har ventilation i ramen för att minska problemen med imma och smuts och damm hålls borta med ventilationsfilter. Glasögonen hittar du hos skoterbutiken.se. De kostar 695 kronor.
 • Varmkorv är den perfekta utflyktsmaten. Med lådan hot dogger värms korven under tiden som du kör och du slipper krånglet med att göra upp eld. Lådan monteras enkelt på avgasröret. Den kostar 399 kronor och finns hos skoterdelen.com.
 • Med handsken Coldwave polarcap håller du dig både varm och torr under skoterturen. Handskarna är tillverkade i ett material som både andas och är vattentätt. De har fin passform med förböjda fingrar och handen är silikonförstärkt för bästa grepp. Handskarna kostar 429 kronor och kommer från skoterdelen.com.
 • En bra overall gör halva skoterturen. Snowpeople Viking heter den här overallen i Soft Cordura med 600D-förstärkningar, termosäte och termoknä, tejpade sömmar och snölås. Overallen har huva och reflexer och är utrustad med silkesmuddar vid handlederna. Dragkedjan går ända ner till låret vilket gör overallen lätt att ta av och på. För 1 595 kronor bli den din. Du hittar overallen hos skoterdelen.com.
 • Med en GPS på skotern hittar du alltid rätt. Den här heter Garmin Zumo 550 och är både vattentät och stöttålig. GPS:n innehåller både en friluftskarta över norra Norrland och en skoterledskarta. Du hittar den hos motorbolagetumea.se för 9 900 kronor. Priset inkluderar kartor och installation.
 • Säkerheten är viktig på skoterturen. Med den här västen från stenmarksmaskin.se skyddar du bröst, njure och rygg. Västen har dragkedja i fronten för att den ska vara lätt att ta av och på. Sättet den är skuren på förhindrar att den åker upp och stöter i hjälmen. Den här modellen kostar 2 695 kronor.
 • En skotork med fläkt är perfekt efter skoterturen. Den här kommer från stenmarksmaskin.se och kostar 599 kronor. Fläkten finns för både 12 och 220 volt.
 • Med en balaclava håller du dig varm och torr under färden. Den här modellen i microfiber har vindtät halsflik och kostar 240 kronor hos stenmarksmaskin.se.
 • Det gäller att vara rädd om huvudet. SnoPro integral headbanger har dubbelvisir och utandningsskydd. Den har ventilation både i visiret och skalet och är utrustad med snabbspänne. Hjälmen finns hos stenmarksmaskin.se och kostar 499 kronor.
 • Ingen skotertur utan fika. Den här termosen från skoterbutiken.se är tillverkad av slagtålig plast med dubbla isolerande väggar. Den har en smart design som gör att du kan dricka medan du kör, utan att spilla. Termosen kostar 118 kronor.
 • Att frysa om händerna är inget kul. De här fickvänliga handvärmarna värms upp på ett par minuter och håller sedan värmen i upp till sju timmar. Du hittar dem för 28 kronor hos skoterbutiken.se.

Dags för en skotertur? Ny utrustning piggar alltid upp.

Annons

Vi har spanat in allt du kan tänkas behöva för en lyckad utflykt – allt från nödvändig utrustning som overaller och handskar till mer onödiga prylar som korvlådor och handvärmare.

VICTORIA RYDERGÅRD
Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons