Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket fint på skoterns dag

/
  • Ingrid och Olle Stockhaus har en bra skoter. Men att titta på något nytt är det inget som hindrar. Foto: Håkan Degselius
  • Skoterexperten Tomas Larsson ger råd åt Ingrid och Olle Stockhaus.

– Kul att titta på nya maskiner och grejer, säger Olle och Ingrid Stockhaus två av många härjedalingar som lämnade stugvärmen för att besöka skoterns dag.

Annons

Det finns många högtider i Härjedalen. En sådan är utan tvekan skoterns dag som arrangeras i nästan varje by i Härjedalen.

I Linsell lockades många ut för att titta på vinterns nyheter när det gäller det digra skoterutbudet.

Ingrid och Olle Stockhaus tittade på en ilsken och fartfylld maskin och det såg ju nästan ut som om köpet var klappat och klart.

Men så var det inte.

– Vi har ju redan en skoter men man måste ju få titta, säger Ingrid som i hemmet har en skoter av årsmodell 2006. En skoter som gått 300 mil sedan inköpet.

– Vi använder den ju bara i stort sett när vi ska fiska men man kommer ju en bit med den, säger Olle samtidigt som han tar sig en rejäl diskussion med försäljaren Tomas Larsson som beskriver fördelarna med att köpa nytt.

– Det är fina grejer men mycket pengar, fortsätter Olle innan han och frun går ut genom dörren med ny inspiration inför den stundande vintern och kommande fisketurer.

Sahlins verkstad var välbesökt under helgen och man hade till och med experter som gav hugade spekulanter råd. Den svenske mästaren i skotercross, John Stenberg fanns där och gav tips.

– Ovanligt mycket folk har det varit, säger Tomas Larsson belåtet.

Mer läsning

Annons