Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motormöten lockar i sommar

/
  • Cruising en varm sommarkväll är ett populärt nöje. Både på landet och, som här, på Sveavägen mitt i Stockholm. Foto: Scanpix
  • I sommar är det gott om träffar för den bilintresserade. På Power Big Meet  i Västerås är det amerikanska bilar som gäller.
  • Foto: Patrick Sörquist/Scanpix

Intresset för gamla bilar är rekordstort. Inte undra på att utbudet av motorträffar fortsätter att öka snabbt.

Annons

Många av entusiasterna som dammar av sina hobbybilar och plockar fram dem i sommarsolen vill visa upp sina skönheter. Under sommaren finns det 100-tals tillfällen att göra det på – över hela Sverige arrangeras motorträffar och – festivaler. Dessutom finns det en uppsjö av återkommande veckoträffar på mängder av platser.

– Det här är gigantiskt stort, och även om många träffar är ganska små så finns det en del som blivit så stora att de påverkar hela städer. Power Big Meet i Västerås är det största evenemanget i staden på hela året och Wheels Nationals Norr i Umeå är ett av de största där också, säger Olof Svenningsson på tidningen Wheels Magazine.

Typen av arrangemang skiljer sig åt. Det finns motorträffar som liknar mindre festivaler och andra träffar som bara går ut på att entusiasterna ska få visa upp sina bilar. Cruising handlar om att glida runt på stan eller i byn i gammal raggarstil. Sedan finns mängder av märkesträffar som arrangeras för dem som äger en viss sorts bil eller är med i en klubb.

– Intresset för gamla bilar verkar bara växa hela tiden, så det är inte så konstigt att evenemangen ökar också. Under de senaste fem-tio åren har det bland annat växt fram många motorfestivaler som riktar sig till hela familjen, det har blivit stort.

Förutom de större evenemangen finns det också en uppsjö av mindre vecko- och fikaträffar. Det är mer spontana arrangemang som genomförs varje vecka på en bestämd plats. Vädret påverkar så klart, men de här spontanträffarna kan ha allt från 20 till 200 bilar på plats.

– Släpp av mig i vilket villaområde som helst så ska jag gå in i fyra garage, och jag lovar att jag kommer att hitta en person som har bilar som hobby. Det är klart att det finns ett stort intresse för alla slags träffar och motorevenemang då, säger Olof Svenningsson.

Mer läsning

Annons