Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylan avskräckte från solgnistrande Arctic cat cup

/
  • Sofia Kluge och Erika Andersson jobbade som funktionärer under tävlingarna.
  • Gänget från Arvidsjaur passade på att värma sig mellan heaten. Tävlingen i Östersund är bara en av många som de ska besöka under vintern.

Kylan avskräckte en del från att besöka Arctic cat cup under lördagen. Men de som letade sig till Gräfsåsens motorstadion upptäckte att det faktiskt inte var så kallt.

Annons

På flera platser i centrala Östersund visade termometern en bit under 25 minusgrader på lördag morgon. Och den låga temperaturen i stan verkade ha en viss avskräckande effekt för eventuella besök till Arctic cat cup. Strax före lunch på lördag var det en relativt liten skara som hade letat sig till motorstadion på Gräfsåsen där tävlingarna ägde rum.

Men de som väl kommit till stadion verkade inte lida. Solen sken och snön gnistrade. Uppe på åsen var temperaturen betydligt högre än i centrala stan, bara mellan 10 och 15 minusgrader mitt på dagen. Och de som ville värma sig kunde alltid leta upp en bra plats. Som gänget från Arvidsjaur inne i sin ombonade lastbil.

– Vi har det jättebra här inne i värmen, sade de under en paus mellan tävlingsheaten då de passade på att dricka varm dryck.

Johanna, Patrik, Rickard, Anton och Linda drar sig inte för att åka långt när det vankas skotertävling. Det är ju som bekant några mil mellan Östersund och Arvidsjaur. Men de är beredda åka längre än så. Ungefär 5-6 tävlingar brukar de besöka varje år. Den längsta resan i år blir till SM-finalen i Funäsdalen. En sträcka på ungefär 85-mil.

Men avstånden avskräcker inte.

– Vi har ett stort skoterintresse och det blir en bra sammanhållning när man åker runt och lär känna en massa människor, säger Linda.

Årets Arctic cat cup i Östersund var den 38:e i ordningen och lockar tävlande inte bara från Sverige utan även från Norge och Finland.

 

Mer läsning

Annons