Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är midsommartrafiken intensivast

En av de mest trafikintensiva helgerna står för dörren. Midsommar är en av årets mest olycksdrabbade trafikhelger. Det finns således all anledning för alla som ska ut på vägarna i midsommar att ta det försiktigt.

Annons

Under de senaste åren har midsommartrafiken i medeltal skördat åtta dödsoffer. Antalet skadade personer i midsommartrafiken de senaste åren är i genomsnitt 300.

Det är siffror som bygger på olyckor som rapporterats till polisen. Enligt Vägverkets beräkningar är dock antalet skadade i själva verket dubbelt så många.

Det är på torsdagen och söndagen i midsommarveckan som trafiken är som intensivast. Det är de dagar på året då det är allra mest trafik på landets vägar.

Enligt Vägverket ökar trafiken för hela vägnätet med 50 procent de här båda dagarna. På några vägsträckor beräknas trafiken öka med det dubbla.

På följande vägar beräknas trafiken vara som allra mest intensiv:

Riksväg 70 mellan Enköping och Siljansbygden.

E22 mellan Norrköping och Kalmar.

Ölandsbron.

Länsväg 136 på Öland.

E22 i Blekinge.

Riksväg 76 mellan Norrtälje och Gävle.

Riksväg 50 från Örebro upp mot Dalarna.

Länsväg 276 mellan Åkersberga och Norrtälje.

Det är ett känt faktum att många olyckor i trafiken beror på att föraren varit påverkad av alkohol. Eftersom midsommar av tradition är en helg då det konsumeras mycket alkohol är det viktigt att vara extra försiktig när man sätter sig bakom ratten.

KENNETH JOHANSSON/Nyhetsbyrån NA Media

namedia@na.se

Mer läsning

Annons