Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge bilen en klapp

/
  • Elektronisk p-skivaAutopark time. Den här elektroniska p-skivan visar automatiskt närmaste hel eller halvtimme från det att du parkerar. Ska vara mycket enkel att montera och är godkänd av de flesta p-bolag. Finns på Teknikmagasinet. Cirkapris: 350 kronor.
  • Städa bilenBildammsugare 12 V. Den här lilla dammsugaren kan man ansluta till cigarettändaruttaget. Tar liten plats  i bagageutrymmet och gör städningen betydligt enklare, finns på Biltema. Cirkapris: 179 kronor.
  • Skicka meddelande
Drivemocion car message sign. Längtar du efter mer nyanserade sätt att kommunicera med andra bilister än att bara tuta eller höja näven? Med den här kan prylen kan du skicka budskapen Thanks, Back off, Sorry eller skicka en smiley. Finns på Teknikmagasinet Cirkapris: 270 kronor.
  • Snygga konverterare
Bilkonverterare 12v/226v. En ovanligt snygg adapter designad som passar extra bra för bilar med cigguttaget mellan framsätena. Har utgångar både för usb och vanlig elkontakt. Finns på Coolstuff och är lite dyrare än de billigaste modellerna. Cirkapris: 349 kronor.
  • Slipp skrapningenSnöskydd/solskydd. Det här solskyddet klämmer man helt enkelt fast mellan bildörren och bilstolpen. Smart på sommaren när det är riktigt varmt, men också skönt på vintern att slippa skrapa bilen på morgonen. Cirkapris: 30 kronor.

Varför ska bara familjens mänskliga medlemmar få en julklapp? Bilen förtjänar också att få en. Här får du de bästa och roligaste klapparna till din kära fyrhjuling.

Annons

Julhelgerna är en tid då de flesta verkligen får användning för bilen. Så kanske är det läge att fixa till den lite, pynta upp den eller varför inte städa den?

Vi har kollat in prylar som gör bilen säkrare, bekvämare och kanske lite roligare. Och vi snackar inte om en ny wunderbaum med spännande doft... Vad sägs om en FM-sändare som inte bara kan spela upp mp3-spelarens låtar i radion, utan som dessutom kan låta som en Ferrari? Eller den där skylten som gör att du kan ge kommentarer till andra bilister?

Smartaste julklappen till bilen är kanske något tristare, men desto nyttigare. Det handlar så klart om nya vinterdäck.

Mer läsning

Annons