Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolyckorna i trafiken minskar

/

Under årets tre första månader har två personer omkommit i trafiken i Jämtlands län. Det är samma siffra som motsvarande period i fjol. Men för landet som helhet har antalet dödsolyckor minskat markant.

Annons

Under perioden januari-mars i år har 54 personer dödats i trafikolyckor i Sverige. Det är det lägsta antalet omkomna personer i trafiken under det första kvartalet på flera årtionden, enligt Vägverket som har sammanställt den här statistiken.

Motsvarande period 2008 skördades det 84 dödsoffer i trafiken. För motsvarande period de tre föregående åren är antalet dödsoffer 100 (2005), 75 (2006) och 88 (2007).

I Jämtlands län ser motsvarande statistik ut så här: åtta dödsoffer (första kvartalet 2005), två dödsoffer (första kvartalet 2006) och ett dödsoffer i trafiken (första kvartalet 2007).

Som anledning till att antalet dödsolyckor minskat i landet anges bland annat att trafiken på det statliga vägnätet har minskat med tre procent under årets tre första månader jämfört med motsvarande period förra året.

Personbilstrafiken har minskat med 2,3 procent och lastbilstrafiken med hela 7,4 procent.

Det är främst mötesolyckor och olyckor på 90-väg som har minskat.

Mer läsning

Annons