Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika och Anki fixar en egen marknad

/
  • – Våra besökare får gärna komma i sina gammelbilar, säger Anki Granlöf och Annika Danielsson. Här är de bägge i familjen Danielssons  rosa Cadillac.
  • – Ska det bli något gjort, då får man ordna det själva. Så resonerar Annika Danielsson och Anki Granlöf som ensam drar igång en mässa för veteranbilsdelar i helgen.

Ska något bli gjort, då får man göra det själv. Så resonerade kompisarna Annika Danielsson och Anki Granlöf. De har länge velat ordna en marknad med begagnade bildelar och till helgen blir den av.

Annons

En inomhusmarknad med gamla bildelar och annat som hör till har kompisarna Annika Danielsson och Anki Granlöf drömt om i flera år. Men att få någon att vilja ordna en sådan har visat sig vara svårare än de trott.

– Därför har vi i all tysthet fixat en marknad själva, nu är det bara att hoppas att vi gjort en rätt satsning, säger de bägge.

Både Annika och Anki sitter i veteranbilsklubbens styrelse och det var på ett möte där som någon lade fram förslaget om en inomhusmarknad.

– Men det är långt mellan förslag och handling. Så när vi märkte att det nog inte skulle bli någon marknad på länge, så beslöt vi oss för att agera.

De hyrde hallen på Frösö park som vanligtvis använts till bilutställning på våren och Expo Norr på sommaren. Sedan började de ringa runt till alla som de visste har gamla delar att sälja och efter ett tag hade kompisarna fått ihop 50 försäljare från olika delar av landet, som kommer till Frösön på lördag för att göra affärer.

– Vi hoppas att vi inte har tagit oss vatten över huvudet, säger Annika. Det är mer än en som har sagt att jag är komplett galen som dragit igång det här projektet, men då får de tycka vad de vill. Efter helgen får vi veta om de hade rätt.

Annika och Anki har inte haft råd att annonsera och affischerna har de dragit fram på en skrivare.

• Om det skulle bli överskott, vem får vinsten?

– Allt som blir över går till veteranbilskubben, säger de bägge optimisterna.

Mer läsning

Annons