Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motionsspår i Ragunda kommun utsett till ett av Sveriges bästa i omfattande projekt

Motionsspåret i Högforsen nära Gevåg i Ragunda kommun har utsetts till ett av Sveriges bästa. Undersökningen har genomförts av projektet "Sveriges bästa motionsspår".

Projektet har utförts i samarbete med bland annat magasinet Spring och genomfördes under sommaren förra året. Motionsspår i samtliga av Sveriges 290 kommuner testades och tanken är att man ska sammanställa informationen till en bok i framtiden.

Redan nu presenterar man dock vad man kommit fram till är landets 100 främsta motionsspår. Där placerar sig motionsspåret i Högforsen i Ragunda på femtonde plats.

De kriterier man kollat på är hur anläggningen ser ut, hur utbudet är och vilken naturupplevelse man får av spåret. Om spåret i Högforsen skriver projektledarna Philip Persson och Oskar Jensen att det är svårt att göra den kuperade terrängen och de dramatiska bergen rättvisa. Samtidigt säger de att "det är tufft, det är vilt, det är vackert – det är Jämtland".

Dessutom lyfter man fram de ideella krafter som gjort motionsspåret möjligt. 2000 träd ska ha fällts för hand i stället för att ta in skogsmaskiner. Detta då man tyckte att de skulle lämna för fula spår efter sig. Lokala företag ska ha bistått med kablar, stolpar och lampor för att göra elljusspåret möjligt. Därtill finns det även två terrängspår som är sex och femton kilometer långa.

För att läsa mer om spåret i Högforsen kan man klicka sig in på facebook-sidan "Sveriges bästa motionsspår".

Motionsspårets position i Ragunda kommun:

-----

Läs mer:

Motion och hälsa: God sömn skyddar mot utbrändhet: "Vi kan jobba med ganska hård belastning"

Belinda i Borgvattnet: "Min dotter sprang inte från ett problem, hon sprang till en annan skola på andra sidan jordklotet" [+]

Euskefeurat spelar på Trätojordsbacken i Hammarstrand i sommar