Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om sabotage på skolan i Hede

Under den senaste tiden har det förekommit sabotage på skolan i Hede. Med anledning av dessa händelser hölls på måndagskvällen ett möte på Sonfjällsskolan med bland annat föräldrar och elever närvarande.

Under Halloweenhelgen den 30–31 oktober kastades ägg på många av skolans fönster och entréer. Vidare har det förekommit att man haft lim i låsen som kostat 2 000 kronor per styck att byta ut. Hissen har saboterats med häftklammer.

All den här skadegörelsen på Sonfjällsskolan kostar totalt sett mycket pengar. Pengar som enligt rektor Kerstin Jacobsson kunde ha använts på ett bättre sätt, som till exempel inköp av datorer och kameror.

Vid måndagskvällens möte deltog polisen från Funäsdalen, kommunens drog-och alkoholsamordnare Agneta Roberts, Karin Lunnehed från matsalen och Jeanette Hansen, som pratade friskvård med deltagarna, som var över 200 till antalet.

– Mötet var obligatoriskt för eleverna och jag tycker det var en lyckad kväll, som jag hoppas kommer att hjälpa till att förhindra sabotage och skadegörelse i framtiden, säger rektor Jacobsson.