Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte för snabbare arbete vid Stora Helvetet

Oro gör att regionrådet bjuder till möte om Stora Helvetet.
Syftet är att skynda på arbetet vid järnvägsbanken.

Annons

Arbetet vid Stora Helvetet kan medföra att sträckan kommer att vara stängd för tågtrafik fram till 2015. Det bekymrar regionrådet Robert Uitto som tidigare under veckan har uttryckt sin oro.

Nu går han steget längre och bjuder in till ett möte för att se om olika intressenter och aktörer kan skynda på arbetet. Förhoppningen är att det ska medföra en snabbare prioritering av insatserna vid järnvägssträckan, meddelas i ett pressmeddelande.

– Jag känner att det som oftast är låg prioritet på infrastrukturinsatser i ett glesbygdslän som vårt. Trots att vi befinner oss mitt i en valrörelse, behöver vi i länet samla oss för att finna lösningar som kan snabba på insatserna för att reparera järnvägsbanken, säger Robert Uitto i pressmeddelandet.

Riksdagsrepresentanter, partirepresentanter i länet, näringsliv, länsstyrelsen och andra som kan påverka och bidra kommer att bjudas in står det.